Filled Under:

Gempar !! Penemuan Anakonda Gergasi Sepanjang Lapan Meter , Dan Dianggarkan Seberat 400kilogram Di temui Di Dasar Laut !!#Keghairahan seorang penyelam wanita profesiona Brazil meneroka gua di dasar sungai, hampi mengundang maut apabila dia terserempak denga seekor ular anakonda yang disebut sebagai ula paling besar pernah ditemukan di dalam air.
#Penyelam terbabit, Karina Oliani menemuka anakonda sepanjang lapan meter dan dianggarka seberat 400 kilogram itu selepas empat har melakukan aktiviti menyelam di Sungai Bonito, bara laut Brazil, baru-baru ini.
#Bagaimanapun, penyelam itu bernasib baik keran ular berkenaan sedang membaham mangsanya sekali gus tidak mengancam Oliani.
#Jurugambar yang menemani Oliani, Alexandre Socc sempat mengambil gambar dan merakamkan aks ular gergasi itu untuk siri rancangan televisyen, Wil Ocean With Karina Oliani.
“Saya terkejut apabila melihat saiz anakonda itu yan sangat besar terutamanya di bahagian kepala, da saya tidak dapat melihat keseluruhan badannya.
“Walaupun kami berdua tidak menjadi hidangan ula itu, tetapi reptilia berkenaan merupakan pemangs yang liar dan tidak boleh dihampiri dengan mudah, kata Oliani seperti dilaporkan portal Mail Online.
#Oliani menceburi dunia menyelam sejak kecil da mendapat pengiktirafan sebagai penyelam di lauta terbuka ketika berusia 12 tahun sebelum menjad penyelam profesional sejak 2002.

Sumber : http://barulaviral.blogspot.my