Filled Under:

Subhanallah !! Benar-Benar Menggemparkan !! Bayi Ditemukan Selepas 22jam Tertimbus !!Bayi berusia 4 bulan diselamatkan dari bangunan yang musnah dan runtuh di bandar Bhaktapur sekurang-kurangnya selepas 22 jam gempa bumi itu melanda, akhbar Kathmandu.
Satu pasukan Tentera Nepal pada mulanya gagal melihat kanak-kanak itu semasa penggeledahan tetapi kembali semula di bangunan yang runtuh dan musnah selepas terdengar tangisan yang lemah dari bawah runtuhan bangunan.
Tangisan tersebut dapat membawa Tentera Nepal ke tempat bayi berusia 4 bulan tertimbus menurut pemeriksaan awal budak kecil, yang bernama Sonit Awal, dilaporkan berada dalam keadaan stabil tanpa sebarang kecederaan dalaman.
Akhbar yang disiarkan gambar yang menunjukkan bayi dalam keadaan berdebu keredak yang diangkat oleh tentera Nepal didalam struktur banguna yang hancur.
Cerita bayi hidup tidak adalah satu-satunya muncul dari kemusnahan yang dahsyat yang diakibatkan oleh gempa bumi itu,Malah gempa bumi telah mengakibatkan kematian lebih daripada 5,000 orang.